5 استان برای ساخت فیلم درباره شهدا برگزیده شدند

سید محمد حسینی عنوان کرد: تمام استانها در این زمینه دست به کار شدند اما طبیعتاً استانهایی که کنگره شهدای آنها نسبت به بقیه استانها جلوتر بود زودتر شهدای خود را برای ساخت فیلم معرفی کردند که در نتیجه همین 5 استان شد. در واقع آنها به نظر زمانی جلوتر از دیگر استانها هستند و طرح ابتدایی کار را برای شهید مدنظر خود زودتر از دیگر استانها برای تولید رساندند و در نتیجه در اولویت قرار گرفت. مثلا برای استان همدان شهید قهاری سعید را به عنوان شهید مورد نظر خود اعلام کردند.
وی افزود: برای این روند ما صرفاً بخشی از تأمین کننده بودجه نیستیم و قرارمان این است که نگارش فیلمنامه زیر نظر انجمن سینمای انقلاب انجام شود. در مورد تأمین بودجه نیز سرمایهگذاری نیز 50-50 انجام میشود. نصف کار توسط استانداری و سپاه استان و نیمی دیگر توسط بنیاد فرهنگی روایت فتح. البته برخی استانها حضور پررنگتری در این عرصه دارند و بودجه جاری فرهنگی بیشتری را در این زمینه اختصاص میدهند. بنابراین همه چیز این فضا بستگی به مدیریت بخش استانی دارد. اما از سوی بنیاد فرهنگی روایت فتح، تخصیص بودجه 50 درصدی قطعی شده است.
وی درباره اقتباس از آثار ادبی برای ساخت فیلم درباره شهدا، توضیح داد: در برخی استانها مانند همدان منابع مکتوب و نگاشته شده بسیاری درباره شهدای این استان داریم. کتابهای ارزندهای که به قلم نویسندگان بسیار خوب بومی آن مناطق نوشته شده است مانند کتبی که آقای کمرهای و یا خانم ضرابیزاده درباره شهدای این استان نوشتهاند که به خاطر بومی و اقلیمی بودن و فهم آنها از منطقه و شهدای استان و رفاقتی که برخی از این نویسندهها با شهدای آنجا داشتند، کتب ارزندهای است. به عنوان مثال «حرمان هور» احمدرضا احدی یکی از این کتابها است که مورد توجه علاقهمندان و منتقدین ادبیات دفاع مقدس ما است. داستان این کتاب بر اساس نوشتههای خود شهید است که نفر اول کنکور کشور و نخبه بوده است.