ساحت حماسه برای پاسداشت ۲۴ هزار شهید تهران رونمایی شد
مراسم رونمایی از سمفونی "ساحت حماسه" 29 دی 1402 در تالار وحدت برگزار شد.
سمفونی "ساحت حماسه" اثری است برای پاسداشت رشادتهای 24 هزار شهید پایتخت که امیرحسین سمیعی آهنگساز و مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خدا را شکرمیکنم که کار کردن برای شهدا برایم توفیق شد. از حدود 6 ماه پیش کار ساخت این سمفونی را شروع کردیم. د این ساحت عرض ادب باید توفیقش باشد. هنرمند با گرهی که بین خودش و مفهوم شهید و شهادت ایجاد میکند، قصد دارد خودش را ماندگار کند؛ چرا که شهدا خودشان ماندگارترینند.
سمیعی در تشریح بخشهای مختلف سمفونی ساحت حماسه تاکید کرد: امروز شاهد رونمایی از این سمفونی هستیم که بخش اول آن به روایت شهدای نهضت و شهدای انقلاب اسلامی اختصاص دارد. بخش دوم مرحله اعزام، عملیات و شهادت است. بخش سوم به شهدای امنیت میپردازد.
بخش چهارم رشادتهای شهدای مدافع حرم را روایت میکند.
این آهنگساز گفت: بخش پنجم روایتی از شهادت مظلومانه کودکان و البته احوالِ مدران شهید است. بخش ششم کولاژی از موسیقیهای ماندگار دفاع مقدس را میشنوید و در بخش پایانی هم روایتی موسیقایی از تشییع شهدا در تهران را داریم که همواره به مراسمی با شکوه تبدیل شده است.
موسیقی بهترین راه برای انتقال پیام شهداست
سردار حسن حسنزاده فرمانده سپاه محمدرسولالله سخنران بعدی این مراسم بود. که ضمن گرامیداشتن یاد شهدای تهران در سخنانی گفت: دو سال پیش در سالگرد حاج قاسم وقتی شب شعر بینالمللی حاج قاسم را برگزار کردیم؛ آقای حداد عادل نکاتی را بیان کرد که من هم از آن صحبتها وام میگیرم؛ وقتی با دنیایی از ازخودگذشتگی مواجه هستیم و دنبال ابزاری برای بیان آن هستیم؛ اول سخن و کلام به کار میآید. در ادامه شعر پابه عرصه میگذارد. گاهی یک بیت یک دنیا حرف دارد و عمق حماسه را میگوید. گاهی به جایی میرسد که شعر هم توان ادامه دادن ندارد؛ آنجا موسیقی پا به عرصه میگذارد.
سردار حسنزاده تاکید کرد: حالا اگر اینها با هم تلفیق شوند؛ اثری فاخر خواهیم داشت؛ این اثر موسیقی، شعر و آوا را با خود دارد. این اثر به ما کمک میکند تا همه سوار یک کشتی و قایق شویم و در اقیانوسی بیکران مسافر شویم. در این شرایط هر کسی به میزان داشتهها و برداشتش میتواند در اعماق این اقیانوس حرکت کند.
فرمانده سپاه محمدرسولالله گفت: گرامیداشتِ یاد و نام شهدا و انتقال پیام آنان برای نسل جدید مطالبه مقام معظم رهبری است. یکی از راههای رسیدن به این مقصود همین آثار فاخر هستند که چنین مفاهیمی را ماندگار میکنند.
رونمایی از نشان ساحت حماسه
در ادامه با حضور غلامعلی حداد عادل، سردار کوثری، سردار ذوالقدر، سردار آزادی و فخاری استاندار تهران از نشان سمفونی ساحت حماسه رونمایی شد.
تقدیر از هنرمندان ساحت حماسه
پس از رونمایی از نشان سمفونی از عوامل تولید "ساحت حماسه" تقدیر شد.
امیرحسین سمیعی آهنگسازِ سمفونی "ساحت حماسه"، حسین شریفی رهبر ارکستر "طلوع"، محمد معتمدی خواننده این حماسه، سیدمحسن حسینی خواننده، وهاب ابراهیمی خواننده، هادی حسن بیگی خواننده و مهیار مهرآذر مدیر ارکستر طلوع کسانی بودند که از آنان تقدیر شد.
علی محمد مودب، رضا یزدانی، محمدمهدی سیار و میلاد عرفانپور شاعران این سمفونی هستند.
بخش پایانی این مراسم به اجرای سمفونی ساحت حماسه اختصاص داشت که با حضور 80 نوازنده ارکستر طلوع و با رهبری حسین شریفی انجام شد.