شاعر «سلام فرمانده»: با این اثر به فرمان «آتش به اختیار» رهبری لبیک گفتیم
سیدمهدی بنیهاشمی لنگرودی، شاعر «سلام فرمانده» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در خصوص تولید شعر و مضمونپردازی این سرود اظهار داشت: ایده پروژه «سلام فرمانده» که با رمز «تمرین ظهور به بهانه سرود» شکل گرفت، یک هماندیشی مشترک بین حجتالاسلام نعیمی، حاج ابوذر روحی و بنده بود که بعد از نماهنگ «رفیق شهیدم» و بازخوردهای مثبتی که این کار داشت، رقم خورد. «رفیق شهیدم» در سالروز شهادت حاج قاسم سلیمانی از سوی گروه سرود «ماح» (ملت امام حسین علیهالسلام) تولید شد که بعد از آن تصمیم شد که یک کار هنری بزرگتر را شروع کنیم که هم از نظر محتوا و هم ملودی، جذابتر باشد تا بتواند موجی در جامعه ایجاد کند.
«سلام فرمانده» ساخته شد تا جایگزین اشعار مستهجن غربی باشد
وی با اشاره به اینکه در حوزه کودک و نوجوان واقعاً با یک خلأ جدی در زمینه تولید کارهای شاد ارزشی برای قشر مذهبی روبهرو هستیم، گفت: دغدغه ما این بود که در راستای فرمان «آتش به اختیار» مقام معظم رهبری در جنگ فرهنگی، سرودی بسازیم که اشعارش راحت و قابل تکرار باشد تا بتواند جایگزین اشعار سخیف و گاهی مستهجنی شود که به دهان بعضی بچهها افتاده بود.
بنیهاشمی لنگرودی گفت: دنبال مضامین ناب برای این سرود بودیم تا بتواند به کودکان ما هویت و خودباوری دهد و هم در امتداد نماهنگ «رفیق شهیدم» باشد. در آن نماهنگ، سبک زندگی و چند الگو از شهدا را معرفی کرده بودیم. در زمینه مضامین و محتوای «سلام فرمانده» از نظرات حاج ابوذر روحی بسیار بهره بردم؛ زیرا او در حوزه شعر صاحبنظر است. در نهایت بعد از یک ماه که روی تکتک ابیات و کلمات شعر فکر و تمرکز کردیم، این کار تولید شد و الحمدلله هم بازخورد خوبی در جامعه داشت.
سیدمهدی بنیهاشمی، حجتالاسلام نعیمی و ابوذر روحی، مثلت سازنده سرود «سلام فرمانده»
میخواهند مانع پرورش نسل به واسطه «سلام فرمانده» شوند
این شاعر آئینی در پاسخ به برخی که این روزها برای انتقاد از «سلام فرمانده» میگویند، مضامین ایرانی ندارد و برای کودکان مناسب نیست، اظهار داشت: اینکه عدهای اثر «سلام فرمانده» را به داشتن مضامین غیرایرانی متهم میکنند، هدفشان لطمه زدن به این سرود است. میگویند ایرانی نیست، میگویم کجای این شعر غیرایرانی است؟ آیا علی ابن مهزیار اهوازی غیرایرانی است؟ یا آیتالله بهجت که نماد تقوا در سالهای اخیر این کشور بود، غیرایرانی است؟ آیا حاج قاسم سلیمانی که کل عمر و زندگیاش را وقف دفاع از آب و خاک و ناموس ایران در میدانهای مبارزه کرد، ایرانی نیست؟ یا میرزاکوچکخان جنگلی که اسطوره مقاومت یک ملت است و سرش را در این راه داد تا کشور را دست بیگانه ندهد، ایرانی نیست؟
وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب درباره میزاکوچکخان فرمودند: «ما در دوران مبارزه خودمان، هروقت نام میرزاکوچکخان را به یاد میآوردیم و شرح حال او را میخواندیم، نیرو میگرفتیم. او از همت، اراده، شخصیت و هویت خود خرج کرد، برای اینکه به یک نسل هویت، شخصیت، نیرو و اراده ببخشد. این بسیار ارزش دارد.» تمام هجمههای وارد شده به این سرود، برای آن است تا مانع پرورش نسلی براساس این سرود شوند که ارزشهای خود را میشناسند و در مقابل دنیاطلبی عدهای، سر خم نمیکند و پای ارزشهایش میماند.
مهم ترین مدال زندگیام، افتخار نوکری و شعرخوانی برای امام حسین (ع) است
بنیهاشمی لنگرودی با اشاره به اینکه سرودن شعر آئینی و نوحه را از محرم سال ۱۳۹۲ با عنایت حضرت زهرا(س) و شهید ابراهیم هادی آغاز کرده است، گفت: بعد از چند سالی که شعرهای کلاسیک سرودم، وارد تصنیفسرایی آیینی و انقلابی هم شدم و چن سرود، نوحه و... تولید کردم. دیپلم افتخار شاعر اول جشنواره آوای دریا در سال ۱۳۹۹ را کسب کردم و در زمان خدمت سربازی و حضور در نیروی دریایی ارتش، چند سرود برای ارتش جمهوری اسلامی و نیروی دریایی سرودم.
وی ادامه داد: افتخار شعرخوانی در هیأتهای استان گیلان را هم دارم که مهمترین مدال زندگیام همین نوکری و شعرخوانی برای امام حسین (ع) است.
از سال ۹۵ با حاج ابوذر روحی در ارتباطم و او را استاد خود میدانم
بنیهاشمی لنگرودی که کتابی به نام «یک لقمه عشق پاییز» را هم تالیف کرده است، در خصوص نحوه ارتباط و آشناییاش با حاج ابوذر روحی تصریح کرد: رابطه ما برادرانه و رفیق است و او را استاد خود میدانم. درگذشته طرفدار و پامنبری این مداح اهل بیت(ع) بودم. در سال ۱۳۹۵ دو شعر با عناوین «سینه زدن، سین هفتسین منه» و «آهو رو همه از چشاش میشناسن» برای اهل بیت(ع) سروده بودم که به او دادم تا در مجلس بخواند و الحمدلله خواند و مورد استقبال هم قرار گرفت. از آن سال این ارتباط پابرجاست.
سیدمهدی بنی هاشمی در کنار ابوذر روحی
این شاعر آئینی با اشاره به اینکه تاکنون سه شعر برای نماهنگ و سرود مذهبی سروده که توسط حاج ابوذر روحی و همکاری گروه «ماح» به تهیهکنندگی حجتالاسلام نعیمی تولید شده است، گفت: «دنیام با تو قشنگه» با موضوع حضرت زینب(س)، «رفیق شهیدم» با موضوع حاج قاسم سلیمانی و در نهایت «سلام فرمانده» با موضوع امام زمان (عج) عناوین این سرودهاست که مورد استقبال هم قرار گرفتند که «سلام فرمانده» متمایز از بقیه شد.
هدفمان این بود، عشق به امام زمان(عج) محصور به یک روز نباشد
وی در خصوص استقبال صورت گرفته از سرود «سلام فرمانده» تصریح کرد: استقبال بینظیر بود که همه را لطف و عنایت امام زمان (عج) میدانم؛ وگرنه امکان نداشت یک سرود ساخته شده توسط یک گروه در یک شهرستان کوچک استان گیلان که بدون یک ریال بودجه دولتی رقم خورد، اینگونه فراگیر شود. بیش از ۶۰ روز از نیمه شعبان که روز رونمایی این سرود بود، میگذرد اما هر روز در یک شهر و استان، این سرود همخوانی میشود و زمزمه مردم با هر سنی شده است.
بنیهاشمی لنگرودی با اشاره به اینکه هدف ما این بود که عشق و ارادت به امام زمان(عج) در یک روز خلاصه نشود و در طول سال و دائمی باشد، گفت: الحمدلله از همان روزهای اول پخش نماهنگ، بسیاری از صاحبنظران داخلی به تشویق و تمجید پرداختند و مدیران صداوسیما هم پای کار آمدند و حمایت آنها باعث بیشتر دیده شدن این کار شد. برخی از کشورهای همسایه مثل سوریه، لبنان و عراق درخواست زیرنویس این کار را کردند و حتی یک نهاد فرهنگی شیعه در کشور فرانسه هم درخواست ترجمه به زبان فرانسوی را کرده است.
این شاعر آئینی در پایان در پاسخ به این سوال که آیا برای ادامه این مسیر هم برنامهای دارید خاطرنشان کرد: قطعاً و انشاءالله که توفیق داشته باشیم، باز هم بتوانیم در این جبهه برای سربازان امام زمان(عج) خدمت کنیم.
اجتماع بزرگ «سلام فرمانده» فردا پنجشنبه ۵ خردادماه با حضور کودکان و نوجوانان دهه نودی و دهه هشتادی در ورزشگاه آزادی تهران برگزار میشود. این در حالی است که ظهر سهشنبه سوم خرداد، ثبتنام برای حضور در ورزشگاه آزادی کامل شد و دیگر این استادیوم، گنجایش نفرات جدید را ندارد.