مستندی درباره تعزیهخوانی در دیار رستم شاهنامه
به گزارش روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی، سید مهدی هاشمی، کارگردان مستند «تعزیه در سیستان» از تولیدات مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و پویانمایی درباره موضوع این مستند گفت: این مستند درباره چگونگی شکلگیری تعزیه در زابل است و مخاطب را با سبک و سیاق کار هنرمندان تعزیه این جغرافیا آشنا میکند. در مستند با پیشکسوتان کار تعزیه در زابل نیز مصاحبه خواهد شد.
او درباره علت علاقمندیاش به ساخت این اثر گفت: اصالت من به استان سیستان و بلوچستان باز میگردد و خانوادهام تعزیهخوان بودند و از کودکیام با این مقوله آشنا بودم. از همین رو تصمیم گرفتم تا خدمتی در این حوزه انجام دهم و بر آن شدم که مستند «تعزیه در سیستان» را بسازم.
هاشمی درباره تعزیهخوانی در استان سیستان و بلوچستان گفت: «تعزیه»، آیینی است که هرکس به نوعی از آن استفاده میکند و در هر منطقه شکل خاصی از آن اجرا میشود. برای مثال، تعزیه اهل سنت با شکل تعزیه شیعیان متفاوت است. زابل هم منطقهای سنینشین است و به تبع آن آیینی که برگزار میشود با تعزیه شهرهایی چون یزد، کاشان یا تهران تفاوت دارد.
او ادامه داد: در تعزیه شهر زابل نسبت به شهرهای دیگر ایران طمطراق کمتری دیده میشود. اما اشعاری که خوانده میشود خاصتر و متفاوتتر هستند. شاید بسیاری از کسانی که در شهر زابل تعزیه پردازی میکنند سواد آکادمیک نداشته و خواندن و نوشتن بلد نباشند اما شعرهایی که میخوانند و اجرای تعزیهشان از دل برآمده و بر دل مینشیند.
این مستندساز درباره آخرین وضعیت ساخت اثر گفت: مجوزهای لازم کسب وتوافقها انجام شده است. در مرحله انتخاب عوامل و تحقیق و پژوهش هستم. فیلمبرداریمصاحبهها با پیشکسوتان حوزه تعزیه خرداد ماه انجام خواهد شد. اما اصل فیلمبرداری به دهه اول محرم موکول میشود.