معاون فرهنگی بنیاد شهید از ساخت فیلمی با موضوع زندگی حضرت زینب (س) خبر داد
معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد فرهنگی شهید، بیان کرد: همانطور که در جلسه نشست خبری جشنواره فیلم ایثار اشاره شد، یکی از اولویتهای موضوعی معاونت فرهنگی بنیاد شهید برای تولید فیلمهای سینمایی، حضور بانوان در هشت سال دفاع مقدس است. در این زمینه دو فیلمنامه قرار است که با حمایت بنیاد شهید ساخته شود، که یکی از آنها «دست ناپیدا» است که خانم انسیه شاه حسینی آن را میسازد و دیگری هم خواهر طاهره است که با موضوع زندگی مرحومه مرضیه حدیدچی ساخته میشود. کارهای دیگری هم قرار است ساخته شود که زمانی که نهایی شد خبر آن اعلام میشود.
او ادامه داد: اما با موضوع زنان کار دیگری که قرار است بسازیم «شور عاشقی» است که درباره زندگی حضرت زینب (س) است که بخشهایی از وقایع عاشورا را به نمایش در میآورد. این فیلم به خاطر سختی کار آن زمانبردار خواهد بود. فیلمنامه این کار نوشته و قرارداد آن منعقد شده است. نویسنده و کارگردان آن داریوش یاری است که فیلم «کربلا جغرافیای یک تاریخ» را ساخته است و وارد مرحله پیش تولید خواهد شد.
این مدیر فرهنگی در بخش بعدی صحبتهای خود درباره مسیر فیلمسازی در بنیاد فرهنگی شهید گفت: منتظر پیشنهادات هستیم و خودمان هم بر اساس کتبی که در زمینه دفاع مقدس نوشته شده است و مورد تأیید و سفارش رهبر انقلاب است، قصد داریم فیلم بسازیم. اما متأسفانه چهار فیلمنامهای که برای تولید آمده بود، هر چهار تا کار ضعیف بود و نتوانست وارد مرحله تولید شود. البته باز هم تأکید داریم که کار در این زمینه ساخته شود.
هاشمی با اشاره به اینکه جشنوارههای سینمایی با موضوعات دفاع مقدس، مقاومت، ملی و دینی مشوقی برای فیلمسازی فیلمسازان است گفت: واقعیت این است که در این زمینههای سینمایی، هرچقدر حس و شور کار و تولید در هنرمندان تقویت شود و اینکه کارشان دیده شود، باز هم کم است و باید در این راستا مشوقها افزایش پیدا کند. جشنواره فیلم ایثار نیز همین وظیفه را دارد. علاوه بر آن مگر چند جشنواره با این موضوعات داریم؟ در زمینه موضوعات گوناگون در دنیا جشنوارههای زیادی است، کسی هم اعتراض ندارد. در حال حاضر در کنار ما تنها جشنواره فیلم مقاومت است که در این زمینهها فعالیت میکند که به تازگی با برنامهریزی جدیدی فعالیت خود را از سر گرفته است. ما هم بعد از وقفهای که کرونا ایجاد کرد، بعد از چند سال بار دیگر فعالیت خود را شروع کردهایم.
وی گفت: نکته دیگر اینکه وقتی در این رویدادهای فرهنگی و هنری، هنرمندانی که شاخصند و به اصطلاح رتبه دارند، در جشنواره حضور پیدا میکنند، دلگرمی برای هنرمندان جوان کشور است. اصرار ما این است که این اقدامات، فیلمسازان را تشویق و ترغیب میکند که هنرمندان وارد پروسه تولید شوند. برای همین یکی از دلایل اصلی این جشنواره همین است که از کارها حمایت شود. ما باید از این زمینهها حمایت کنیم و راهی جز این نداریم که تشویق، حمایت، ترغیب و هدایت به سمت ساختن این تولیدات کنیم. هنرمندان ما نیازمند دیده شدن هستند؛ آنان باید در این رویدادها جایزه بگیرند و دیده شوند.
معاون فرهنگی بنیاد شهید در پایان گفت: ما شاید در ابتدای این مسیر باشیم اما همانطور که سال گذشته با فیلم «اتاقک گلی» نشان دادیم که میتوانیم با حضور جوانان و هنرمندان حرفهای نتیجه مقبول را بگیریم، این مسیر را ادامه میدهیم تا بتوانیم حتی میزبان فیلمسازان بزرگ و مطرح سینمای کشور، در بنیاد شهید باشیم.