چالش های شیرین معلمی در یک روستا

شماره مطلب:
3427
سه شنبه 1402/02/12 08:58

چالش های شیرین معلمی در یک روستا

محمدرضا علی‌ اکبری، شخصیت اصلی مستند «یک قایق روی دریا» به کارگردانی آرمان قلی‌پور دشتکی، به مناسبت روز معلم از چالش‌ها و سختی‌های تدریس در روستا و آینده دانش‌آموزانش می‌گوید.

به گزارش روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی، محمدرضا علی اکبری، معلم و شخصیت اصلی مستند «یک قایق روی دریا» به‌ مناسبت روز معلم درباره این شغل گفت: همان‌طور که همه می‌دانیم معلمی شغل انبیاست. رسالت افراد شاغل در این حرفه هدایت مردم و کمک به دانش‌آموزان برای رسیدن به اهداف والای انسانی‌شان است.


او درباره مسیر سختی که برای رسیدن و درس دادن به چهار دانش‌آموز دختر در روستای «چشمه‌قاسم» طی می‌کرد گفت: من برای رسیدن به روستای «چشمه قاسم» روزهای شنبه از شهرکرد راه می‌افتادم. در مسیر رسیدن به روستا رودخانه‌ای وجود داشت که متاسفانه هیچ پلی بر روی آن احداث نشده و جاده دیگری هم برای دسترسی به روستا وجود نداشت. از این رو برای رسیدن روستا ناگریز به عبور از آب رودخانه بودم. آب رودخانه گهگاهی‌ بسیار بالا می‌آمد و عبور از آن چالش‌های بسیار زیادی داشت.


این معلم ادامه داد: روزی در فصل زمستان که بارندگی شده و زمین از برف پوشیده بود، آب رودخانه بالا رفته و عبور از آن بسیار دشوار و سخت بود. هنگامی که در حال عبور از آب بودم همکارانم از من فیلم گرفته و آن را منتشر کردند. این فیلم در سطح استان فراگیر شد و آرمان قلی‌پور دشتکی نیز از همین طریق من را شناخت و تصمیم گرفت درباره این موضوع مستند بسازد.


علی اکبری بیان کرد: زمانی که قرار بر ساخت مستند شد، من تلاشم را کردم تا همه چیز طبق روال پیش رفته و حضور دوربین مانع از روند اصلی برنامه تدریس و رفت و آمد نشود. من امروز در مدرسه دیگری مشغول به کار هستم و دیگر به آن روستا برای تدریس نمی‌روم. اما همچنان از حال دانش‌آموزانم باخبر هستم. باید بگویم که در آن زمان روزهای شنبه به روستا می‌رفتم و چهارشنبه‌ها به شهرکرد بازمی‌گشتم. یعنی دو روز در هفته مجبور به عبور از رودخانه بودیم.


او درباره انگیزه‌اش از تدریس به دانش‌آموزان روستایی گفت: دیدن پیشرفت دانش‌آموزان روستا برایم جذاب است و انگیزه‌بخشی می‌کند. حسی شیرین‌تر از آن لحظه که می‌بینم دانش‌آموز کلاس اولی‌ام خواندن و نوشتن را فراگرفته و باسواد شده وجود ندارد. برای کمک کردن به یادگیری و آموزش این کودکان همه سختی‌ها را متحمل شده و چالش‌ها را می‌پذیرم.


این معلم درباره چهار دانش‌آموز دختر روستایی‌اش گفت: من در کانکس به آن‌ها درس می‌دادم و ساختمانی که به آن مدرسه بگوییم وجود نداشت. هرکدام از این بچه‌ها سرشار از امید، آرزو و رویا بودند. برای مثال یکی از آن‌ها دوست داشت بازیگر شود و دیگری دلش می‌خواست در آینده معلم شده و ماشین شخصی خودش را داشته باشد. اما متاسفانه حقیقت تلخ زندگی در همان سنین کودکی بر آن‌ها فرود می‌آید.


او در پایان گفت: از آن‌جایی که این روستا مدرسه ندارد. دانش‌آموزان برای ادامه تحصیل ناچار هستند به روستاهای مجاور بروند. راه دسترسی به روستا سخت است. اغلب خانواده‌ها به فرزندان دختر خود اجازه ادامه تحصیل نداده و آن‌ها بیشتر از شش کلاس نمی‌توانند تحصیل کنند و اغلب آن‌ها در آینده خانه‌دار خواهند شد.

مستند «یک قایق روی دریا» در شانزدهمین جشنواره «سینماحقیقت» روی پرده رفت و جایزه بهترین
 مستند کوتاه بخش بین‌الملل به صورت مشترک به این مستند و  «کشیم‌ عاشق» به کارگردانی امیر آقا عبدالهی رسید.

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.
X